30 Mart 2014 Pazar

Emirdağ Dolgulu Köftesi




Malzemeler  (4 kişilik) :     

KÖFTE İÇİN:
  1. ½ Kiyma
  2. 1 soğan
  3. 1 kahve kaşığı karabiber
  4. 1 kahve kaşığı kırmızı biber
  5. tuz
  6. 1 yumurta Sarısı
  7. ince kıyılmış bir tutam maydanoz
KÖFTE HARCI İÇİN:
  1.  250 gram ince koyun KUYRUĞU
  2. 1 soğan
  3. tuz
  4. karabiber
  5. kirmizibiber
  6. maydanoz
Yapılış Tarifi  :
 
Köfte harcı malzemeleri bir tava içerisinde kavrulup soğumaya bırakılır. Köfte için ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber, kirmizibiberi ezerek yoğurulur, sonra kiymayi ilave edip, 5 dakika el ile yoğururuz, ince duguru ilave ederek yoğurma islemini tamamlariz. Yoğurduğumuz koftelerden Küçük parçalar alıp işaret parmağınızla iclerini oyunuz, oyarken köfte dagilmiyorsa kivami olmuş demektir. Oyulan kisma hazirlanan Köfte harcını koyup ağızını iyice kapatınız. Bir tencereye 6-7 bardak su içerisine tuz atıp15-20 dakika kaynatın. Su kaynayinca hazirlanan kofteleri içine koyup haslayiniz.haslanan koftelerin suyunu kevgirle suzup servis tabağına koyup servis yapın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder