Malzemeler (4 kişilik) :
KÖFTE İÇİN:
- ½ Kiyma
- 1 soğan
- 1 kahve kaşığı karabiber
- 1 kahve kaşığı kırmızı biber
- tuz
- 1 yumurta Sarısı
- ince kıyılmış bir tutam maydanoz
KÖFTE HARCI İÇİN:
- 250 gram ince koyun KUYRUĞU
- 1 soğan
- tuz
- karabiber
- kirmizibiber
- maydanoz
Yapılış Tarifi :
Köfte harcı malzemeleri bir tava içerisinde kavrulup
soğumaya bırakılır. Köfte için ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber,
kirmizibiberi ezerek yoğurulur, sonra kiymayi ilave edip, 5 dakika el ile
yoğururuz, ince duguru ilave ederek yoğurma islemini tamamlariz. Yoğurduğumuz
koftelerden Küçük parçalar alıp işaret parmağınızla iclerini oyunuz, oyarken
köfte dagilmiyorsa kivami olmuş demektir. Oyulan kisma hazirlanan Köfte harcını
koyup ağızını iyice kapatınız. Bir tencereye 6-7 bardak su içerisine tuz
atıp15-20 dakika kaynatın. Su kaynayinca hazirlanan kofteleri içine koyup
haslayiniz.haslanan koftelerin suyunu kevgirle suzup servis tabağına koyup
servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder