Malzemeler (4 kişilik) :
- 500 gr yeşil mercimek (haşlanmış)
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 125 gr margarin (eritilmiş)
- 1 kg un
- tuz
- su
- 200 gr haşhaş
Yapılış Tarifi :
Unu, tuzu ve suyu geniş bir kaba boşaltın.Yumuşak bir hamur yapın.Bir kapta sıvıyağ, margarin ve haşhaşı karıştırın. Hamurdan iri bir parça alın. Orta büyüklükte bir yufka açın. Fazla inceltmeyin, yufkanın üzerine hazırlanan karışımdan biraz bir fırça yardımıyla sürün ve zarf şeklinde kapatın.Bir tepsi üzerine alın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Daha sonra çıkarın ve oklavayla hamuru biraz daha açın. Açılan hamurdan 10′ar cm’lik parçalar kesin. Her parçanın arasına mercimekten 2′şer kaşık koyun ve parçaları karşılıklı olarak üstüste kapatın. Kapatılan kısımlar alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Tüm hamurlar bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerlerine sıvıyağ sürün. Daha önceden ısıtılan fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder