30 Mart 2014 Pazar

Emirdağ Yumurtalı Pidesi


Malzemeler  (1 kişilik) :   
  1. Mayasız pide hamuru
  2. Tere yağı veya Margarin (1/2 Margarin paketi miktarında)
  3. 2 veya 3 adet Yumurta
Yapılış Tarifi  :

Pide hamuru pide şeklinde incecik açılır ve fırına sürülür. Hamur hafif serleşince fırından çekilir içine paket margarinlerin yarısı kadar tereyağı konur. Pidenin yüksek kenarları tereyağı sürtülerek ıslatılır tekrar fırına sürülür. İçindeki teryağı erir ve pide pişmeye başlar. Pide pişince tekrar fırından çekilir. İçine 2 veya 3 adet sarıları dağıtılmadan yumurta kırılır. Tekrar fırına sürülür. Yumurtaların akları beyazlaşır beyazlaşmaz tekrar fırından çekilir ve sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder