
- 1 kg. yağsız dana kuşbaşı
- 1 adet iri patlıcan
- 3 adet iri boy boy domates
- 8 adet sivribiber
- 1 avuç sarmısak
- 25 diş sarmısak
- 1 adet soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
Yapılış Tarifi :
Patlıcanları alacalı soyup ortadan 4 e dölelim.Sonrada 3 e bölüp tuzlu suda acısını alalım. Güvece (yoksa tencereye) yeteri kadar sıvı yağ koyup hafif ısıtıp indirelim. Ortasınsa soğanı bütün koyalım.Kuşbaşı etlerimizi tencereye koyalım. Üzerine patlıcanları onların üstüne sarmısakların bir kısmını ,biberleri ve kuşbaşı doğranmış domatesleri koyalım. En üste kalan sarmısaklarıda koyup tencerenin ağzını kapayalım. Çok kısık ateşte 1.5-2 saat pişirelim (İndirmeden 15 dk. önce tuzunu koyalım.Önceden koyarsak et sertleşir). Güveç ile birlikte yanında Pilav ve Cacık ile servis edilmesi önerilir.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder