17 Mayıs 2014 Cumartesi

Aşure

 

 Malzemeler : 
  1. 500 gr. buğday
  2. 1 fincan pirinç
  3. 200 gr. kuru fasulye
  4. 200 gr. kuru ceviz
  5. 200 gr. fındık
  6. 100 gr. pilav fıstığı
  7. 1 kg. toz şeker
  8. 200 gr. nohut
  9. 4 adet limon
  10. 50 gr. kuş üzümü
  11. 1 kg. şeker
Yapılış Tarifi : 

Pirinçleri ve buğdayları yıkayın. Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde su ekleyin. Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirin. Üzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pirinç ve buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmaması için devamlı karıştırın. Bir süre sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak 1 kg. şekeri ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve 1-2 taşım daha kaynatın. Ateşten almadan önce isteğinize göre gül suyu da ekleyebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyun. Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üzerine serpiştiriniz yada aşurenin üzerine tarçın yada nar taneleri ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder