
Malzemeler :
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 lt. su
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 6-7 sap yeşil soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- marul ve roka
1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp, 1 lt. su ile ateşe koyun.Mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. Üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. Kabın üzerine alüminyum folyo ile kapatıp mercimekler şişene kadar (yaklaşık 30-45 dk) bekletin. Bu arada 2 adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. 1 çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı biber salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. En son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Bu karışımı bulgur ve mercimek karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın. 5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. 1 demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp ince ince kesib. bunları bir kenara koyun. Derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun.Yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dk. daha yoğurun. Harçtan ceviden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. Servis tabağına marul ve roka ile köfteleri üzerine yerleştirip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder