4 Mayıs 2014 Pazar

Etli Kıbrıs Dürümü

 

Malzemeler : 
  1. 500 gr. bonfile
  2. 10 adet lavaş
  3. 3 adet soğan
  4. 1 adet domates
  5. 5 adet patates
  6. 1 tutam maydanoz
  7. 1 paket hellim peyniri
  8. 1 kase yoğurt
  9. 2 adet salatalık
  10. 1 tutam dereotu
  11. 1 tutam nane
  12. zeytinyağı
  13. tuz 
  14. karabiber 
Yapılış Tarifi :

Bonfileyi şerit şerit doğruyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Tencere içerisine zeytinyağını ekleyip, şerit etleri iyice kavuruyoruz. Peşinden soğanları ilave edip, soteliyoruz. Etin pişmesine yakın tuz ilave ederek, kavurma işlemini tamamlıyoruz. Patateslerin kabuklarını soyup, elma dilimi şeklinde doğrayarak kızartıyoruz. Domatesleri dilimliyoruz. Hellim peynirleri de dilimleyip az yağ eklediğimiz tavada kızartıyoruz. Maydanozu ince ince doğruyoruz. Lavaşları tezgaha diziyoruz. Pişirdiğimiz eti lavaşlara paylaştırıyoruz. Üzerine hellim ve domates dilimlerini paylaştırıp, kızarmış patatesleri diziyoruz. Maydanozu serpiştirip, lavaşları dürüm şeklinde sarıyoruz. Garnitür için, salatalığı, dereotunu ve naneyi küçük küçük doğruyoruz. Hepsini yoğurda katıyoruz ve çırparak, dürümler ile birlikte servis ediyoruz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder