
Malzemeler :
- 1 lt. süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 adet limon kabuğu
- 1 kg. kayısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı nişasta
- rulo gofret
Tencere içerisine sütü döküyoruz. 1 su bardağı toz şekeri, 2 çorba kaşığı nişastayı ve pirinç ununu ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca içine limon kabuğunu rendeleyerek ekliyoruz. Başka bir tencereye kayısıların çekirdeklerini çıkartarak, su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Krema pişince kup bardaklara paylaştırıp, soğumaya bırakıyoruz. Kayısı kaynamaya başlayınca el brendırı ile püre haline getiriyoruz. Nişastayı biraz suyla karıştırıp eritiyoruz. Kayısı püresine yavaş yavaş ilave ederken bir yandanda karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvamı koyulaşınca altını kapatıyoruz. Bardaktakikremaların üzerine kayısı püresini paylaştırıp, üzerine birer adet rulo gofret ekleyip tekrar soğumaya bırakıyoruz. Soğuk bir şekilde servis ediyoruz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder