4 Mayıs 2014 Pazar

Tantuni

 

Malzemeler : 
  1. 500 gr. kuzu külbastı
  2. 1 adet kırmızı biber
  3. 2 adet domates
  4. 5 adet yeşilbiber
  5. 1 kase mantar
  6. 5 diş sarımsak
  7. 2 çorba kaşığı tereyağı
  8. tuz
  9. karabiber
  10. kırmızı toz biber
  11. lavaş
Yapılış Tarifi :

Kuzu külbastıyı minik minik küp şeklinde doğruyoruz. Büyükçe bir tavaya sıvıyağ ekleyip, kuzu etini soteliyoruz. Et suyunu bırakıp çekince tereyağını ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Yeşil biberleri, kırmızı biberi, mantarları, domatesleri ve sarımsakları da küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz. Sarımsağı ve biberleri ekliyoruz. Biraz daha soteledikten sonra mantarları ekliyoruz. Son olarak domatesleri koyup, biraz daha soteledikten sonra lavaşların içerisine eşit miktarda paylaştırıyoruz. Tuz, karabiber ve baharatlerdan dilediğiniz kadar ekleyip,
dürüm şeklinde sarıyoruz. Ayran ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder