
Malzemeler :
- 500 gr. Brüksel Lahanası
- 3 adet havuç
- 1 kase mantar
- 1 kase kornişon turşu
- 1 adet limon
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 çorba kaşığı mayonez
- 1 tutam dereotu
- zeytinyağı
Tencere içerisine bir miktar su koyarak kaynatın ve Brüksel lahanalarını kaynamış suya atıp kısa bir süre pişirin. Bir kase içerisine soğuk su koyarak, pişmiş olan lahanaları tencereden çıkarıp kaseye aktarıyoruz. Havuçları soyup, küp şeklinde doğrayarak tencere içerisinde haşlıyoruz. Mantarları dört parça şeklinde kesip, tava içerisinde sıvıyağda soteliyoruz. Pişen sebzeleri soğumaya bırakıyoruz. Konişon turşusunu dilimliyoruz. Pişirdiğimiz sebzeleri ve kornişon turşularını bir karıştırma kabınaaktarıyoruz. Dereotunu doğrayıp ilave ediyoruz. Zeytinyağı ve limonu ekleyip karıştırıp servis ediyoruz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder