
Malzemeler (4 kişilik) :
- 1 adet hindi
- 2 su bardağı pirinç
- 3,5 su bardağı hindi suyu
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı salça
- sıvı yağ
- tuz
- baharat
Hindi temizlenip yıkanır. Ayakları gerisindeki delikten geçirilip düzgün bir şekil verilir. Küçük bir tas içerisinde 1 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve 1 yemek kaşığı salça iyice karıştırılıp, küçük fırça ile hindinin her tarafına sürülür. Fırın tepsisine yerleştirilir. Pirinçler iyice yıkandıktan sonra ılık su içerisinde 15 dk bekletilir. Bir tencere içerisine 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyularak dolmalık fıstıklar pembeleşene kadar kavrulur. Tencereye pirinçler ilave edildikten sonra biraz daha kavrulmaya devam edilir. 3,5 su bardağı hindi suyu, kuş üzümü ve tuz ilave edildikten sonra pilav suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır. Pilav piştikten sonra tepsiye yerleştirdiğimiz hindinin içi yeteri kadar pilav ile doldurulur. Doldurma işlemi tamamlandıktan sonra yanmaz gıda ipi ile hindinin ağız kısmı dikilir. Arka bacak kıslarıda açılmayacak şekilde bağlanır. Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında hindi dolma pişmeye bırakılır. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra servis tabağına alınarak sıcak bir şekilde servis edilir.
NOT : Aynı şekilde tavuk dolma işlemi de yapılabilir.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder