Malzemeler (4 kişilik) :
- 100 gr. küçük boy bamya
- 200 gr. kuzu eti
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı liman tuzu
- sıvıyağ
- tuz
- su
Büyük bir kaseye kaynamış su koyuyoruz ve bamyaları içine atıyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Eti de küçük kuşbaşı doğruyoruz. Ardından soğanı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salçaları da etlerin üzerine alıyoruz. Bamyaları da süzerek tencereye koyuyoruz. Suyunu koyup kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Çorbanın yoğunluğuna göre su ilave edebiliriz. Pişmesine yakın limon tuzunu ve tuz ilave ediyoruz. Çorbanın yanında 1/4 limon dilimi keserek servis edebiliriz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder