10 Nisan 2014 Perşembe

Taze Fasulye

 

Malzemeler (4 kişilik) : 
  1. 1 kg. taze fasulye
  2. 2-3 diş sarımsak
  3. 2 adet kuru soğan
  4. 1 adet domates
  5. 1 çorba kaşığı salça
  6. 1 küçük kahve fincanı sıvıyağ
  7. 2-3 su bardağı sıcak su
  8. tuz
  9. kırmızı toz biber
Yapılış Tarifi : 

  Soğanları yemeklik doğrayın. Fasulyelerin başlarını ve kılçıklarını temizledikten sonra 2 yada 3 eşit parçaya bölün. Bol suda yıkayın.Sarımsakları temizleyin doğrayın. Domatesin kabuklarını temizleyip rendeleyin. Tencereye sıvıyağı, soğanı, doğranmış fasulyeleri, domates rendesi, kırmızı toz biber ve sarımsakları ilave edin. Kısık ateşte ara ara karıştırarak 20 dk. kadar tencerenin kapağı kapalı olarak kavurun. Daha sonra 2-3 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ilave edin. 20 dk. kadar daha kısık ateşte yemeği pişirdikten sonra yemeği sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder