13 Nisan 2014 Pazar

Terbiyeli Tavuk Çorbası

 

Malzemeler (4 kişilik) : 
  1. 8 bardak tavuk suyu
  2. 1 kahve fincanı un
  3. 2 yumurta
  4. 1/2 limon
  5. 1 tavuğun katı ve ciğerleri
  6. 1 haşlanmış havuç
  7. tuz
Yapılış tarifi : 
 
 
Tencereye tepeleme dolu 1 kahve fincanı un koyduktan sonra tavuk suyunu azar azar ve sicim gibi akıtarak ve bir taraftan telle hızlı hızlı karıştırarak bütün suyu tenceredeki una karıştırın. Buna tavuğu pişirirken haşlanmış tavuk katısı, ciğeri ve haşlanmış ve küçük parçalara doğradığımız havuçları katıyoruz. Sonra da tencereyi ateşe koyup kaynamasını bekleyin. Sonra bir tencereye 2 yumurta ve yarım limon suyu katıp çatalla 1-2 dk. karıştırın. Sonra limonlu yumurtalara azar azar tavuk suyundan katın. Bir tarafta da hızlıca çırpın. Sonra tüm limonlu yumurtayı tencereye katın. Tencereyi tekrar ateşe koyun ve 1-2 dk. ateşte bırakın.Servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder