12 Nisan 2014 Cumartesi

Kayseri Mantısı

 

Malzemeler (4 kişilik) : 
  1. 3 su bardağı un
  2. 1 çay bardağı ılık su
  3. 1 adet yumurta
  4. 2 çay kaşığı tuz
  5. 250 gr. yağsız kıyma
  6. 1 tane kuru soğan
  7. 1 yemek kaşığı salça
  8. 2 yemek kaşığı tereyağı
  9. 5 diş sarımsak
  10. 500 gr. yoğurt
  11. 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
Yapılış tarifi :

Geniş bir kabın içine unu kayun ve ortasına havuz açıp içine yumurta, tuz, ılık su koyup, yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Ardından hamurun üzerini temiz bir havlu ile kapatıp yarım saat dinlendirin. Bu esnada bir kabın içine kıyma, ince ince doğranmış soğan, tuz ilav edin ve karıştırın. Ardından hazır olan hamuru incecik açın ve 1x1 cm ebatlarında kareler halinde kesin. Hazır olan kıymalı harçtan karelerin içine birer cimdik koyun ve kare hamurları bohça gibi dört ucunu ortada birleştirerek kapatın. Büyük bir tencereye bolca su koyun ve içine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve bir cimdik tuz koyup kaynatın. Kaynayan suyun içine hazır olan mantıları 3 etapta atarak kaynatın. Yumuşayan mantıları kevgirle suyun içinden alın ve servis tabağına aktarın. Üzerine yoğurt dökün. Bir tavada salça, tereyağ, tuz, ince ince kıyılmış sarımsak, kırmızı pul biber koyup 5 dk kavurun ve ypğurdun üzerine gezdirerek dökün. Servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder