7 Nisan 2014 Pazartesi

Kadınbudu Köfte

 

Malzemeler (4 kişilik) : 
  1.   500 gr. kıyma
  2. 1 adet kuru soğan
  3. 1 kahve fincanı pirinç
  4. 3 adet yumurta
  5. 1 su bardağı su
  6. tuz
  7. 1 yemek kaşığı margarin
  8. karabiber
Yapılış Tarifi :

Margarin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra tencereye su ilave edilir. Kaynayınca ayıklanmış pirinç eklenir. Pirinçlerin lapa durumuna  gelmesi beklenir. Ateşten indirilip soğutulur. Diğer tarafta kıymanın 3'te ikisi teflon tavaya konup kuvvetli ateşte suyunu salıp yeniden çekinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Soğumaya bırakılır. Soğanlı kıymayla çüğ kıyma karıştırılır. Karabiber, 1 yumurta, tuz ve lapa eklenir. 5 dk. yoğurulur. Sonra bu karışımdan yumurta iriliğinde parçalar alınıp ortaları bastırılarak köfteler oluşturulur. 2 yumurta bir kasede çırpılır. Köfteler yumurtaya batırılarak kızgın yağdaki tavada kızartılır. Sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder