
Malzemeler (4 kişilik) :
- 500 gr. tel kadayıf
- 2 su bardağı ceviz içi veya fındık
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 4 adet yumurta
- 1 fincan süt
- şerbeti için 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1/2 limon suyu
Bir tencere içerisine şekeri ve suyu koyun, karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan 10 dk. sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dk. daha kaynatın ve ocaktan alın, soğumaya bırakın. Kadayıfı elinizle parçalayarak elinizin büyüklüğü kadar parçalar koparın, düzleştirin. Avucunuzun içine alarak içine ceivz içi ile taçını karıştırıp koyun ve dolma gibi sarın. Bütün kadayıfı bu şekilde hazırlayın. Derin bir kab içerisine yumurtaları kırın, sütle birlikte iyice çırpın. Kızartma tenceresine sıvıyağı kayun ve kızdırın. Hazırlanan kadayıfları yumurtalı süte batırın ve kızgın yağa atarak kızartın. Kızarmış kadayıfları soğuk şerbetin içine alın, biraz şerbet çekince servis tabağına alarak servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder