7 Nisan 2014 Pazartesi

Kıymalı Karnı Yarık

 

Malzemeler (6 kişilik) :
  1. 6 adet orta boy patlıcan
  2. 2 su bardağı su
  3. 2 adet orta boy soğan
  4. 250 gr. kıyma
  5. 3 adet domates
  6. 1 yemek kaşığı salça
  7. tuz
Yapılış Tarifi :

Patlıcanların baş ve orta kısımlarından 2 cm yer bırakılacak şekilde soyulur. Ortadan bıçak dibe değmeyecek şekilde kesilir. Bol tuzlu suda 1 saat bekletilir. Sıkılıp, peçeteye çıkarılan patlıcanlar bol kızgın yağda kızartılır. Tepsiye çizilen yeri üste gelecek şekilde dizilir ve bir kaşık yardımıyla orta kısımları iyice ezilerek çukurlaştırılır. Kıyma çok az yağda soğanla kavrulur. Rendelenmiş domates, tuz, biber, karabiber ilave edilip, bir taşım kaynadıktan sonra söndürülür. Yemek kaşığı yardımıyla patlıcanların ortalarına kıymalı iç doldurulur. 2 su bardağı salçalı su ilave edilerek 15-20 dk. pişirilir. Söndürüldükten sonra üzerlerine ince kıyılmış maydanoz dökülür.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder