
Malzemeler (4 kişilik) :
- 500 gr. kuzu kuşbaşı
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 2 demet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 2 çorba kaşığı margarin
- tuz
- karabiber
- kekik
Kuru soğanları ince ince kıyıp margarin yağında pembeleştirdikten sonra, kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip, etler suyunu salıp da çekinceye kadar ara sıra karıştırarak kavuralım. Taze soğanları ve sivri biberleri ayıklayıp yıkadıktan sonra ince kıydıktan sonra, kavrulan etlerin üzerine ekleyip pişirmeye devam edelim. Kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı kestiğimiz domatesleri, ince kıydığımız maydanozları, dereotlarını ve baharatları da tencereye ilave edip, son bire daha karıştıralım. Ağzı kapalı olarak 20 dk. kadar daha pişirip, sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder