7 Nisan 2014 Pazartesi

Tas kebabı

 

 Malzemeler (4 kişilik) :
  1. 300 gr. kuzu eti
  2. 1 kase arpacık soğan
  3. 1 çorba kaşığı domates salçası
  4. 3 diş sarımsak
  5. 2 defne yaprağı
  6. 3 yeşil biber
  7. 4 domates
  8. 3 patates
  9. havuç
  10. sıvıyağ
  11. tuz
  12. tane karabiber
  13. su
Yapılış Tarifi : 

Tencereye sıvıyağı alın. Üzerine 300 gr. kuzu etini ilave edin ver etleri kavurun. Daha sonra üzerine arpacık soğanları ve havuçları ilave edin. Üzerine 3 diş bütün sarımsak ilave edin. Üzerine 1 çorba kaşığı salça, 2 adet defne yaprağı ilave edin. Üzerine sıcak su ilave edip etleri pişirin. 4 adet domatesi iri olarak kesin ve sıvıyağda patatesleri kızartın. Tas kebabını servis tabağına alın. Üzerine kızarmış olan patatesleri ilave edip servis edin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder