
Malzemeler (4 kişilik) :
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- pulbiber
- tuz
Yapılış Tarifi :
Mercimekleri bol su ile yıkayıp, tencerede haşlıyoruz. Kuru soğanları ince ince soğrayıp, başka bir tencereye tereyağı, sıvıyağı koyup soğanları kavuruyoruz. Kuru soğanlar sotelendikten sonra unu koyup hafif sararana kadar kavuruyoruz. Daha sonra salça ve mercimekleri de tencereye ekleyerek, mercimeklerin üzerine çıkacak şekilde su ekliyoruz. Tuz ilavesi de yaptıktan sonra karıştırmak kaydı ile pişirmeye devam ediyoruz. kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dk. daha pişirmeye devam edip, servis edilir.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder