10 Nisan 2014 Perşembe

Şekerpare

 

Malzemeler (4 kişilik) : 
  1. 2 adet yumurta
  2. 2 çay bardağı pudra şekeri
  3. 2 çay bardağı sıvıyağ
  4. 1 adet kabartma tozu
  5. Aldığı kadar un (Ort. 4 su bardağı)
  6. 250 gr. fındık
  7. 3 su bardağı şeker
  8. 3-3,5 su bardağı su
  9. 1/4 limon suyu
Yapılış Tarifi : 

Yoğurma kabında, yumurta, pudra şekeri, sıvıyağ ve kabartma tozunu iyice karıştırın, üzerine aldığı kadar un ilave ederek çok sert olmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak hafifçe bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın üzerlerine fındık batırın. Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 15 dk. hafif pembeleşene kadar pişirin. Şekerpareleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Şerbet için 3-3,5 su bardağı suya, 3 su bardağı şeker ilave edin. 5 dk. kaynatın. Şurup hafif kıvamlanınca üzerine limon suyu sıkın. 1-2 taşım daha kaynatın. Sıcak şerbeti, soğuyan şekerparelerin üzerine gezdirerek dökün. Şekerpareler şerbeti emdikten ve normal sıcaklığa ulaştıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder