
Malzemeler (4 kişilik) :
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 3 su bardağı su
- 1/3 su bardağı sıvı yağ
- tuz
Öncelikle pirinçler nişastası çıkana kadar yıkanır. Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dk. bekletilir. Tencereye sıvı yağ koyulur ve yağ kızgınlaştığında pirinçler eklenir. Sürekli karıştırılır. Bu kısımda su eklemek için acele etmeyiniz. Pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavrulur. Sonrasında su ve tuz eklenir. Tuzu tadına bakarak isteğinize göre ekleyebilirsiniz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir. Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alınır ve demlemeye bırakılır. 15-20 dk. sonra kapak açılıp pilav karıştırılarak servis yapılır.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder