8 Nisan 2014 Salı

Yayla Çorbası


Malzemeler (4 kişilik) :
  1. 2 kase yoğurt
  2. 1 adet yumurta
  3. 1 kahve fincanı pirinç
  4. 1 yemek kaşığı un
  5. 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  6. 1 tatlı kaşığı kuru nane
  7. 3 su bardağı su
  8. tuz
Yapılış Tarifi :

Pirinci bir kapta yıkayalım. Yoğurdu bir tencereye koyalım, yumurta ve pirinçleri ekleyelim. Unu ayrı bir tavada kokusu yayılana kadar kavuralım ve unu da tencereye ekleyelim. Tenceredeki tüm malzemeleri iyice çırpalım. İsteğimize göre tuzunu ekleyelim. 3 su bardağı suyu ekleyelim. Tencereyi ocağa koyalım ve altını yakalım. Kaynamaya başlayana kadar karıştıralım. Böylelikle topak topak olmasını engellemiş oluyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk. daha kaynatalım ve altını söndürelim. Bir tavaya yağı ve naneyi ekleyip, ısıtalım. Çorbamızın üzerine ekleyip, servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder