Malzemeler (8 kişilik) :
- 3-4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı maya
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı salça
- kekik
- domates
- biber
- zeytin
- mantar
- mısır
- sucuk
- sosis
- kaşar peyniri
Derin bir kabın içine mayamızı alalım. Üzerine ılık sütü ilave edip, yumuşatalım. Ardından sırasıyla tuz ve sıvıyağ ekleyip, unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu, üstünü nemli bir besle kapayarak yaklaşık 1 saat dinlendirelim. Hamur dinlenirken üzerine koyacağımız malzemeleri ufak ufak filimleyelim. Ayrı bir yerde 2 kaşık salça, tuz ve karabiber, ılık su koyup üzerine dökeceğimiz sosu hazırlayalım. Dinlendirme işi bittikten sonra hamuru ikiye bölüp, ince bir şekilde açalım. Önceden yağladığımız tepsilere açtığımız hamurları koyup, üzerlerine sosumuzu sürelim. En son olarak malzemelerimizi de ekledikten sonra kaşar peyniri rendeleyip serpelim. Önceden 200 dereceye ısıttığımız fırında pişmeye bırakalım. Pizzamız piştikten sonra, ketçap, mayonez ve kola ile servis edebilirsiniz. Elma dilim patatesi de unutmayalım.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder