
Malzemeler (4 kişilik) :
- 4 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 250 gr. kıyma
- 2 adet domates veya 2 kaşık domates salçası
- 3 yemek kaşığı margarin
- tuz
- karabiber
- ince kıyılmış maydanoz
- 2 su bardağı su
- bol sıvı yağ (kızartmak için)
Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya konur. 1 saat kadar bırakılıp siyah suyunun çıkması beklenir. Süzülen patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst hafif şekilde kızartılır. 3 yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Domates, tuz, karabiber eklendikten sonra bir taşım kaynatılır. Tevsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine muntazam bir şekilde konur. 2 su bardağı suyu ilave edip 20-25 dk. kısık ateşte pişirilir. Söndürülünce ince kıyılmış maydonoz serpilir.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder