Malzemeler (4-6 kişilik) :
TABAN İÇİN:
- 1 paket yulaflı- kepekli bisküvi
- 50 gr tereyağı
- Peynir dolgusu için ;
- 400 gr. krem peynir
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 limon kabuğu rendesi
- 4/5 su bardağı toz şeker
LİMON SOSU İÇİN:
- 50 gram tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılış Tarifi :
Bisküvileri rondoda çekip un haline getirelim. Tereyağını ocakta
eritip bisküvilerle karıştıralım. Kelepçeli kalıbın içini alüminyum
folyo ile kaplayarak bisküvi kırıntılarını elimizle bastırarak kalıbın
tabanına döşeyelim. Buzdolabında 30 dakika kadar bekletelim. Bu sırada peyniri ve yoğurdu derince bir kaba alalım. Şekeri
ekleyerek mikserle çırpalım. Pürüzsüz bir kıvam olmalı. Çok fazla
çırpmayalım ,aksi taktirde kekimiz pişerken çatlayabilir. Teker teker
yumurtaları ekleyelim. Yavaşça çırpalım. Limon kabuğu rendesi ve unuda
ilave ettikten sonra buzdolabından çıkardığımız kalıba ,bisküvi tereyağı
karışımının üzerine dökelim. Fırını önceden 250 derecede ısıtalım. Keki fırına koyup 10 dakika bu
ısıda pişirelim. Sonra fırının ısısını 150 dereceye getirelim. Bu
şekilde yaklaşık 40 dakika daha pişirelim. Fırının fişini çekelim
,kapağını azıcık aralayalım ve bu şekilde yaklaşık 2 saat kadar soğuması
için fırının içinde bekletelim. Soğuyan cheesecake i buzdolabına alalım
,minimum 5-6 saat kadar soğutalım. Sos için ;erittiğimiz tereyağı ile yumurtayı mikser yardımıyla iyice
çırpalım. Limon kabuğu rendesi ve şekeri ilave ettikten sonra ısıya
dayanıklı bir kaba alıp sürekli karıştırarak benmari usulü ( ocaktaki
kaynar suyun üzerine oturtarak ) pişirelim. Sos koyulaşınca ocaktan alıp
soğutalım. Soğuyan sosu buzdolabından çıkardığımız cheesecake in üzerine dökelim. Nane yapraklarıyla süsleyerek dilimleyip servis yapalım.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder