Malzemeler (4 kişilik) :
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
Pirinçleri yarım saat ılık suda bekletip bol suyla süzüp 1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Süt vanilya ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık su ile ezip sütlaca ilave edin. 2-3 dakika daha kaynatın. 1 kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyip karışımı sütlaca ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Tepsiye su koyup sütlacı kaselere paylaştırın. Üzeri pembeleşene kadar fırınlayın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder