
Malzemeler (4 kişilik) :
- 500 gr. tavuk göğsü
- 300 gr. mantar
- 1 adet orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- tuz
- karabiber
- pul biber
Geniş bir tavaya ince doğranmış soğanı, küçük doğradığınız yada rendelediğiniz sarımsağı, yine ince doğranmış yeşil ve kırmızı biberi alıp 2-3 dk. orta ateşte çervirerek pişirin. Mantarları iyice yıkayıp ince ince dilimleyin. Tavukları da kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tavukları ve mantarları ateşteki malzemelere ekleyin. Mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar orta ateşte pişirin. Ardından domatesleri de küp küp doğrayın ve yemeğe ilave edin. Damak zevkinize göre tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Tavanın yada tencerenin ağzını kapatıp çok az daha pişirin ve ocağın altını kapatın. Servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder