8 Nisan 2014 Salı

Eskişehir Çiğböreği

 

Malzemeler (4 kişilik) : 

HAMUR İÇİN :
  1. 1 yumurta
  2. 1 çorba kaşığı yoğurt
  3. 2 çorba kaşığı sirke
  4. 1 tatlı kaşığı tuz
  5. 1 su bardağı ılık su
  6. 500 gr. un 
İÇ İÇİN :
  1. 250-300 gr. yağsız kıyma
  2. 1 adet kuru soğan
  3. 3/4 çay bardağı su
  4. ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
  5. tuz
  6. karabiber
  7. pul biber (isteğe bağlı)
  8. Sıvıyağ
Yapılış Tarifi :

Hamur için yumurta, sirke, yoğurt, tuz yoğurma kabına alın. Un ve suyu azar azar ekleyerek hamurunuzu elde edin. Hamurunuzu çok iyi yoğurun. Üzerine bez örterek 30 dk. kadar dinlendirin (Hamura işaret parmağınızla bastırdığınızda, bastırdığınız nokta eski haline dönmeli). Hamur dinlenirken, kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve isteğe bağlı pulbiber ve kıyılmış maydanozunuzu derince bir kaba alın. Elinizle yoğurun, en son kıymayı açmak için suyu ekleyin. Hamuru, 16 eşit bezeye ayırın ve unlayın. Her bezeyi kahvaltı tabağı büyüklüğünde merdane ile açın. Yarısına içi elinizle yayın. İçsiz hamur kısmı, içli kısıma kapatarak yarım ay şekline getirin. Hamurun açık kenarına elinizle bastırarak yapıştırın. Kızartmak için sıvıyağı yayvan taanıza alın ve böreklerinizi ön ve arka yönlü çevirerek kızartın. Bol köpüklü ayran ile servis edin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder