
Malzemeler (4 kişilik) :
İç Malzemeleri :
- 750 gr. kıyma
- 1 kg. kuru soğan
- 250 gr. margarin
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- pul biber
- kimyon
- tuz
- karabiber
- 500 gr. ince bulgur
- 500 gr. irmik
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- yeteri kadar ılık su
İçli köftenin önce içini hazırlıyoruz ki, dış hamurunu hazır edene kadar içi iyice donsun. Soğanı yemeklik doğrayalım. Tavaya kıymayı alalım ve kavuralım. Kıyma suyunu çektikten sonra tavaya soğanı da ekleyip birlikte pişirelim. 4-5 dk. sonra, baharat, salça ve margarini ekleyip ağzı açık şekilde soğanlar ölene kadar pişirelim. Bu içi buzdolabına koyup yağının donmasını sağlayalım. Hamuru için büyükçe bir yoğurma kabına, ince bulgur, irmik, biber salçası ve tuz ekleyip, bulgur yumuşayıp uygun kıvama gelesiye yoğrulur. Cevizden az büyük parçalar kopartıp parmağınızla içini derince oyup, dondurduğumuz içten içerisine koyarak ağızlarını kapatın. Kullanılan iç malzemeyi mümkün mertebe eritmeden kullanmaya çalışın. Derin bir tencereye sıcak su koyup, üzerine 1 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı limon tuzu ekleyip kaynayınca köfteleri içine atarak 5-6 dk. kadar haşlanıp suyun içinden alın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder