
Malzemeler (4 kişilik) :
- 1 kg. dana ciğeri
- 1 adet büyük soğan (yada 2 adet orta boy soğan)
- 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı margarin yada tereyağ
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 1-2 tatlı kaşığı tuz
Ciğerin zarı ve sinirlerini temizleyip kesme şeker büyüklüğünde doğranır. Soğuk su ile yıkanıp süzülür. Tavaya sıvıyağ ve margarin konur. Ciğer ilave edilir. Sirke, tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur. Soğan piyazlık doğranır. Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulur. Daha sonra ciğerler üzerine konur. böylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur. Sıcak su ilave edilir. Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulur. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder