7 Nisan 2014 Pazartesi

Bulgur Pilavı


Malzemeler (4 kişilik) :
  1. 2 su bardağı pilavlık bulgur
  2. 2 adet kuru soğan
  3. 2 adet domates
  4. 2 adet sivri biber
  5. 2 yemek kaşığı margarin
  6. 4 bardak su veya et suyu
  7. tuz
Yapılış Tarifi : 
 
Tencerede ince doğranmış kuru soğanlar yağda hafif kavrulur. İnce doğranmış domates, sivri biber, tuz konur ve 5 dk pişirilir. Su ilave edilir. Kaynayan suya ayıklanmış, bol suda yıkanmış bulgur eklenir. Pilav suyunu çekince söndürülür ve 10 dk. demlenmeye bırakılır. Yanında cacık yada ayran ile servis edilir. Tercihen cacık :)
 
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder